2018. április 13., péntek

OVIS LESZEK 


SZOBATISZTASÁG ellenállás nélkül
Hogyan szerezd meg gyermeked
              együttműködését?

Akkor lesz
EGYÜTTMŰKÖDŐ…
  • Ha pontosan megérti, hogy mit vársz tőle (elegendő információt kap, érthetően tálalva)
A gyerekek a KÉPEK világát értik meg a legkönnyebben, hiszen a gondolkodásuk is elsősorban képekben történik. Az így tálalt információ megragad, hiszen összekapcsolódik a képekkel.

  • Ha ebben támogatod őt: minden gyerek ÖNÁLLÓ akar lenni (én akarom, én csinálom, én ezt már tudom, stb)
Éreznie kell, hogy ez az ő választása: van beleszólása a saját életébeés nem a feje fölött döntenek a sorsáról. Mindez persze nem azt jelenti, hogy te a körmödet rágva várod, mikor kiált fel gyermeked: “nekem már nem kell pelus”. Ha felkelted az érdeklődését és bevonod őt a folyamatba, akkor a saját ügyének fogja tekinteni a “bili-ügyet”.

  • Ha külső elvárás helyett belső motiváció hajtja
Valójában ezen múlik a legtöbb: ha elég erős benne a motiváció, akkor MINDENT el fog követni, hogy a célját elérje. Nem kell őt noszogatni vagy folyamatosan ébren tartani a lelkesedését, hiszen Ő akarja a változást!
A kulcs a te kezedben van, hiszen te ismered őt a legjobban: mivel lehet motiválni, hogyan viseli a változásokat, milyen a kudarctűrése, stb.

Ha ezt a néhány egyszerű alapelvet figyelembe veszed, akkor jóval többet teszel érte, mint csupán bilire/vécére szoktatod. Az így szerzett sikerélmény növeli az önbizalmát és javítja a problémákhoz való hozzáállását is. Ennél többet nem adhatsz neki!
Bemutatkozik a Pá-Pá Pelus! beszélgetős képeskönyv, amely…

·    Egy kép, egy mondat – beszélgetésre ösztönző struktúra

·    Képek segítségével adja át gyermekednek a szükséges tudnivalókat
·    Erős motivációt ébreszt benne, hogy Ő akarja eldobni a pelust
·    Egy kép, egy mondat – beszélgetésre ösztönző struktúra

A könyv végén szülőknek szóló tanácsokat olvashatsz, amelyek átsegítenek a nehéz helyzeteken és felkészítenek, hogy a legjobb partnere lehess gyermekednek, ennek a nagy mérföldkőnek az elérésében.

Miben különleges ez a “bilis” könyv?

Számos szobatisztaságról szóló könyvet találsz a boltokban, amelyek többsége egy-egy sztorin keresztül segít megbarátkozni a bilivel. Ez a könyv nem ilyen…
Kedves történetek helyett KÉPEK segítségével mutatja be a folyamatot a pelenkától a szobatisztaságig. Így a kicsi könnyebben megérti, hogy pontosan mit is várnak tőle a felnőttek. Egy-egy rövid, beszélgetésre ösztönző mondattal segít bevonni őt ésszemélyesebbé tenni az élményt.
A gyerekekben természetes módon megvan az önállóságra való törekvés – ez a könyv ebben támogatja őket. Továbbá felkészít, motivál és lelkesít. Emiatt gyermeked szívesebben együtt fog működni Veled és lelkesen “menetel” a szobatisztaság felé!


ITT:

A könyv ára 1650 Ft + postaköltség
KÖNYVESBOLTBAN NEM KAPHATÓ!